Domaće gumene bombone

Domaće gumene bombone su zdravija verzija ovog slatkiš koji sigurno sva deca obožavaju. Pokušajte da ih pripremite, okupite ih oko sebe za radnu ploču i zabavite se zajedno.

Mnogi se stresu, namršte i odgurnu od sebe gumene bombone kada čuju od čega se one zapravo prave. Domaće gumene bombone su proizvod napravljen od želatina, voćnog soka i po želji šećera ili meda. Sporni sastojak za pojedince jeste želatin koji se dobija od prerade svinjskih i govedjih kostiju i kože. Medjutim, isti taj želatin koristimo i za izradu mnogih drugih finih kolača i kremova kojima se i tek kako obradujemo.

Zato nema razloga da se razmišljate, ako ste ljubitelj ovih slatkih šarenih gumenjaka raznih ukusa i oblika, pripremite ih kod kuće sami, vrlo jednostavno i brzo. Domaće gumene bombone ne sadrže nepoželjne aditive, konzervans, niti ogromnu količinu šećera. Pripremite ih od prirodnog soka ili voćnog pirea i neće vas gristi savest šta ste mališanima dali da pojedu.
Domaće gumene bombone

Domaće gumene bombone recept:

200 ml vode  ili još bolje sok od narandže, maline, jabuke po želji
40 g želatine
100 g šećera

Kako se prave domaće gumene bombone:

Želatin možete koristiti u kesicama ili u listićima, u svakom slučaju 40 g želatina prelite sa malo vode i ostavite par minuta da nabubri. Vodu ili sok (u zavisnosti sa čim pravite) sipajte u šerpicu, dodajte šećer i stavite na sekuva.

Kada provri dodajte nabubreli želatin. Skloniti sa vatre i mešati dok se želatin skroz ne rastopi. Ako bombone pravite sa vodom, dodajte par kapi voćnog ekstrakta po želji. Sve dobro izmešati i sipati u kalupe. Možete koristiti silikonske kalupe za praline ili kalupe za led. Staviti u frižider i sačekati 20-30 minuta da se stegnu.

Domaće umene bombone možete napraviti i od koka kole, koju deca obožavaju. Osim toga i pasirano voće ili kašu od voća, savršeni su dodatak za bombone. A za one malo starije, domaće gumene bombone od ruma ili šampanjca veoma su interesantne. Amina je zaslužna za ovaj predivan recept.

Pročitajte: princes krofne sa pudingom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.