Pileća džigerica u saftu

Pileća džigerica u saftu je ukusan obrok pun veoma hranljivih materija. Lako i brzo se sprema, a pripremljen na ovaj način sa saftom voleće svi.

Postoji mnogo načina na koje možete pripremiti pileću džigericu. Počevši od naših najmladjih kada već u prvoj godini svoga života onako fino kuvanu pileću džigericu iz supice počinju da konzumiraju.

Pileća džigerica je definitivno namirnica koja nije slučajno u našoj ishrani od prvih meseci. Ona obiluje gvoždjem, kao i vitaminom B12 koji je i više nego značajan jer proizvodi crvena krvna zrnaca i popravlja mentalne funkcije. Osim toga sadrži i folnu kiselinu veoma važnu u ishrani trudnica, bogata je vitaminom C i proteinima koj su zaslužni za rast i razvoj našeg organizma.

Po nutritivnim vrednostima pileća džigerica ne sadrži mnogo masti, što uvek barem meni kao ženi privuče pažnju, mada ne treba sa njom preterivati, ni zaboraviti da sadrži i holesterola, s toga pažljivo sa količinom. Takodje i kombinovanje ove namirnice sa ostalim jer ne sadrži dijetna vlakna.

Dakle, pileća džigerica može da se pripremi na nekoliko načina. Za ljubitelje roštilja, pileća džigerica na ražnju sa roštilja je fenomenalna, zatim sa jajima, u paprikašu ili kaoova naša danas i meni omiljena pileća džigerica u saftu.

Vreme pripreme je veoma kratko. Dok skuvate testeninu, krompir ili rižu, prilog za koji se odlučite, i džigerica će biti gotova.

Ovo jelo barem ja spremam malo začinjenije, a ako se i vi u tome pronalazite onda kad krenete da spremate ručak stavite da rashladite jednu flašicu piva, pa kad omažete tanjire podelite ga sa svojom jačom polovinom, i budete sigurni da vam toga dana neće manjkati B vitamina. 🙂

Pileća džigerica u saftu

Pileća džigerica u saftu recept:

2 glavice crnog luka
2 češnja belog luka
500 gr pileće džigerice
slatka crvena mlevena paprika
vegeta, mleveni biber
riža (za prilog)

Kako se pravi pileća džigerica u saftu:

Sitno iseckati glavice crnog luka i propržiti na malo ulja. Pileće džigerice očistiti od žilica, dobro oprati, iseckati na kockice i dodati sa lukom. Začiniti po ukusu, vegetom, mlevenim biberom i mlevenom paprikom, dobro promešati, doliti malo vode i dinstati petnaestak minuta.
U posebnoj šerpici skuvati rižu. Kada je džigerica skuvana i riža nabubrila, servirati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.