Prirodni lek za bubuljice

Prirodni lek za bubuljice, sve što vam je potrebno već se nalazi u vašoj kuhinji, uz nekoliko naših saveta i vi ćete imati čisto lice.

Bubuljice u pubertetu su vrlo česta pojava. One su tada najviše uzrokovane hormonalnim promenama. Medjutim, javljaju se i u ostalim dobima. Višak sebuma, nečistoća i zapušenih pora dovodi do nastanka bubuljica. Višak sebuma može biti posledica loše ishrane, hormona, ali i pokazatelj nekih bolesti. Takodje i neadekvatna higijena može biti jedan od uzroka nastanka bubuljica.

Lečenje bubuljica je dugotrajan proces. Da krenemo od početka. Pre nego što vam predstavim prirodni lek za bubuljice, hajde da promenimo navike zbog kojih one nastaju.

Promenimo loše navike

Blagi piling – radite ga bar jednom nedeljno. Pomoću njega skinućete nečistoće sa kože. Piling treba da bude blag kako ne biste oštetili kožu.

Higijena – Ako je vaše lice sklono bubuljicama, umivajte ga nekoliko puta dnevno. Naročito obratite pažnju da se umivate svaku noć pred spavanje. Umivanje vršite blagim neutralnim sredstvima i hladnom vodom. Ni pošto ne dodirujte lice rukama, veoma loša navika, ruke su prepune bakterija.

Ne cedite sami bubuljice – diranje i cedjene bubuljica se može završiti sa pojačanom upalom, flekama i ožiljcima. Cedjenje bubuljica prepustite stručnjacima.

Šminka – Šminkanje nije naročito preporučljivo jer zatvara pore. Izbegavajte šminku  što je više moguće. Olovka za oči i ruž su sasvim uredu. Ako ste već imali specijalnu priliku i naneli šminku, ne zaboravite da je skinute pred spavanje.

Kosa – je vrlo često uzrok nastanka bubuljica, zna da bude masna i prljava. Kad ste kod kuće i kad god je moguće držite kosu vezanu u rep.

Menjajte posteljinu i peškire – što je češće moguće. Obavezno imajte odvojene peškire za telo i lice.

Prirodni lek za bubuljice

Prirodni lek za bubuljice

Morska so – prokuvajte 2 dl vode i dodajte pola kašike morske soli. Dobijenim rastvorom čistite lice nekoliko puta dnevno. Obavezno koristite vaticu.  Isušićete bubuljice, koža će biti manje masna, a samim tim će se nove bubuljice manje pojavljivati.

Jabukovo sirće -prirodni lek za bubuljice. Prokuvajte pola čaše vode. Kada se voda ohladi dodajte jednu kašiku sirćeta. Koristite ovaj rastvor da uz pomoć vatice, očistite lice ili druge delove tela svaku noć pred spavanje. Jabukovo sirće će sprečiti bakterije da se razvijaju.

Propolis – je poznat po svojoj širokoj primeni i jakom uticaju na imunitet. Medjutim, propolis je i vrlo efikasan prirodni lek protiv bubuljica. Mažite bubuljice propolisom nekoliko puta na dan. Možete koristi i mešavinu propolisa i meda.

Med i cimet– vrlo često ga koriste istočni narodi u lečenju bubuljica. Mažite problematične delove pred spavanje.

Aloe Vera – ova biljka je poznata gotovo svima. Postala je sastavni deo mnogih krema zbog svoje unčikovitosti. Iscedite sok iz lista ove biljke ili uzmite gel i nekoliko puda dnevno mažite bubuljice.

Krastavac – sigurno se svi sećate iz filmova kako poznate glumice drže kolutiće krastavca na licu. To i nije bezveze. Maske od krastavca prevenstveno čiste lice, a pritom umiruju i upale na koži. Veoma su pogodne u borbi protiv bubuljica.

Neven  – kako sam ga uvek imala u svom dvorištu, još kao mala se sećam da mi je majka govorila da je vrlo lekovit. Čajem od nevena umivajte lice ujutro i uveče.

Prirodni lek za bubuljice – unutrašnja upotreba

Kopriva – je vrlo lekovita što zasigurno zna i svako od vas. Ona pročišćava organizam i zato je pogodna u borbi protiv bubuljica. Skuvajte litru čaja od koprive i popite ga u toku dana.

Zeleni čaj – dobro je poznato njegovo dejstvo mnogim dama koje su kuburile sa viškom kilograma. On je veoma snažan oksidant, pa će biti vaš saveznik u borbi protiv bubuljica. Pijte dve šolje čaja dnevno.

Vitamini – Vitamin A će sprečiti nastanak infekcija, dok će vitamin C regulisati lučenje sebuma jednog od glavih krivaca za nastanak bubuljica.

Voda – za izbacivanje svih štetnih materija iz vašeg organizma potrebno je da pijete što više vode. Oko 2 litre dnevno je optimum.

Ukoliko su vam se usled nepravilnog tretiranja bubuljica stvorili ožiljci i fleke maska za lice od meda i cimeta će umnogome rešiti ovaj problem. Ako vi zapravo imate potkožne bubuljice ovaj problem se rešava dosta drugačije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.