Rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice recept, slatki mali kokos zalogaji od mleka u prahu u osnovi koji kuglicama i daje specifičan ukus, zatim od kokosa i lešnika ili badema u sredini. 

Rafaelo kuglice su obavezne na svim proslavama i svečanim datumima gde se priprema dosta sitnih kolača. Veoma jednostavno se pripremaju, potrebno je samo malo vremena za oblikovanje kuglica.

Rafaelo kuglice su sitni kolači za koje se mlade domaćice, početnice među prvima usude da pokušaju da pripreme. Takođe su zgodne i ako imate raspoloženu curicu koja vam se uvek meša u kolače sa željom da pomogne, ovo je idealan zadatak za njih.

Rafaelo kuglice obožavaju svi, ja ih jedem od malih nogu i veoma su mi drage. Kada sam bila dete bila sam u stanju da ih jedem dok mi se ne smuče i to sve samo zbog lešnika u sredini koji bi kao najslađi deo ostavljala za kraj i u slast ga posebno pojela.

Kokos – kao lek

Ovaj kolač osim što je ukusan, meni je drag i zato što je kokos veoma zdrav. Od ploda kokosa nekada se koristila za posuđe samo čvrsta drvena ljuska, a danas   se koristiti u ishrani, za jelo i piće, u hemijskoj industriji za kozmetiku i razna sredstva za čišćenje i zaštitu od raznih insekata, takođe u nekim zemljama i kao građevinski materijal.
 Kokos je bogat srednjelančanim masnim kiselinama koje organizam koristi kao energiju umesto da ih skladišti kao salo. Čuvar je vašeg srca i veoma je lekovit. Rafaelo kuglice su zbog toga savršena zamena za kupovne slatkiše prepune šećera i nezdravih dodataka. 

Postoji legenda da je kokosova palma prvi put izrasla na mestu gde je od tuge zbog neuzvraćene ljubavi umro siromašni mladić, a njegova draga natapajući suzama njegov grob zalivala je palmu koja je izrasla do neba i imala njegov lik. Zatim je izrastao i plod, kokos, koji se kasnije rasprostranio.

Moram priznati da me ove snežno bele kuglice po nekad podsete na ovu romantičnu i tužnu ljubavnu priču koja me bila istinita ili ne često povuče da ih napravim za moje najdraže.

Rafaelo kuglice recept – kao kupovne

Ako u svom mestu u nekim bolje snabdevenim marketima možete da nabavite oblatne za rafaelo kuglice, onda ih zaista možete napraviti istim kao kupovne. Samo napunite pripremljenom smesom hrskava udubljenja na oblatni, stavite lešnik i spojite dve polovine, uvaljate u kokos i gotovo (samo vodite računa da ih ovako pripremljene čuvate u kesi jer taj hrskavi deo brzo postane jako suv), a ako ne, i ovaj naš rafaelo kuglice recept je fenomenalan.

rafaelo kuglice recept

Rafaelo kuglice recept:

500 gr mleka u prahu
500 gr šećera
250 gr margarina
2 dcl hladne vode
400 gr kokosa
100 gr lešnika

Kako se prave rafaelo kuglice :

Dakle priprema je veoma jednostavna. U hladnu vodu uspete šećer i stavite margarin da se istope i prokuvaju. Iseckajte margarin da bude brže gotov. Kada prokuva sklonite sa vatre i kada se malkice prohladi dodajte uz stalno mešanje mleko u prahu i kokos. Vodite računa da ne ostanu grudvice. Zatim pravite kuglice, u svaku stavite po jedan lešnik ili badem koji ste prethodno propržili i za kraj je uvaljajte u kokos. Svaku kuglicu možete staviti u papirnu korpicu radi lepše dekoracije.

Ako ste ljubitelj kolača od kokosa i svideo vam se naš rafaelo kuglice recept, obavezno probajte i recept za rafaelo kocke .

Rafaelo kuglice recept nam je poslala meni veoma draga Goca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.