Rolat od pilećeg bataka

Ako i vi volite da eksperimentišete sa mesom kao ja, onda je rolovana piletina već bila na vašem meniju.  Za one koji još nisu evo par ideja.

Od pilećeg mesa može se napraviti jako mnogo kombinacija. Od belog mesa isečenog na tanke šnicle, rolovano sa dimljenom slaninom, pečenim paprikama, šampinjonima i mnogim drugim nadevima takođe se može napraviti ukusan rolat.

Međutim, ja više volim rolat od bataka, jer ne bude suv i kožica mu daje poseban ukus. Najčešće koristim široki batak, što veći to bolji, zasečem ga sa jedne strane, izvadim mu kost i u zavisnosti od raspoloživog materijala i gurmalskoj raspoloženja pravim nadev. To i u ovom slučaju može biti povrće, mada ja najviše volim da meso napunim sa još malo mesa.

Znači, pileća džigerica, pileći ćevam, pileća kobasica i uz sve to malo kačkavalja. Naravno, može i bez mesa u mesu, kao ovaj moj današnji najjednostavniji rolat sa kačkavaljem.

Kada napunite unutrašnjost bataka, zamotate ga i uvežete koncem. Ja ih prvo pečem u alu foliji oko 45 minuta i na kraju ih otvorim da porumene. Sečenje rolata preporučljivo tek kada se ohladi da se ne bi raspadalo.

rolovana piletina

Rolovana piletina recept:

Široki pileći bataci (količinu odredite prema sopstvenim potrebama)
kačkavalj
vegeta, biber

Rolovana piletina priprema:

Izvaditi kost iz bataka,začiniti ga vegetom i biberom i na njegovo mesto staviti komad kačkavalja. Umotati ga kao sarmu i zavezati koncem. Začiniti ga malo i sa spoljašnje strane, umotati u foliju i peći.

Rolovana piletina je omiljeno jelo mog supruga, probajte i vi.

Pročitajte: rižoto sa piletinom (RECEPT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.