Ćureći medaljoni

Ćureće meso jedno je od najzdravijih. U mojoj porodici meso se konzumira svakodnevno i trudim se da bude raznovrsno i zdravo. Ćureći medaljoni su omiljeni obrok mog deteta.

Ćuretina je po strukturi veoma slična piletini, jedina je razlika u tome što je meso malo suvlje. Međutim, ako pre pečenja ili prženja obradite meso ovo će biti meko i sočno.

Ukoliko pripremate belo meso savet je da ga svaku šniclu posolite, blago nauljite i nalijete mlekom. Tako pripremljene poželjno je da stoje u frižideru minimum sat vremena ili ako vam vreme dozvoljava onda ga pripremite uveče i ostavite da prenoći. Ovako pripremljeno meso možete i pržiti i pohovati, biće savršeno meko i sočno.

Ja najviše volim da pripremam ćureću takozvanu ribicu, tj. mišić iz belog mesa, jer se niti seku popreko i u tom slučaju meso ne bude ni tvrdo ni žilavo.

Ćureći medaljoni

Ćureći medaljoni recept :

500 gr ćurećih ribica
malo ulja
vegeta, biber

Ćureći medaljoni priprema:

Ribicu iseći na prst debljine i samo malo izlupati klofaricom za meso (ne istanjiti previše). Meso blago nauljiti i dobro začiniti vegetom i biberom. Ako volite možete dodati i majčinu dušicu, daje fantastičan šmek.

Meso pržiti na tiganju bez ulja, dovoljno je samo koliko uvaljate meso u malo ulja sa začinima. Prži se veoma kratko, gotovo je čim dobije boju sa obe strane. Ćureći medaljoni su ovaj put  pripremljeni uz pomfrit, a vi možete uz neki vaš omiljeni prilog, pire krompir, rižu, krompir salatu, bilo šta, sve se slaže.

Pročitajte: Svinjski vrat na tavi (RECEPT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.