Danska salata

Muči vas nekoliko kilograma viška? Tražite zdravu i niskokaloričnu užinu ili večeru? Danska salata se veoma lako sprema, niskokalorična je i daje osećaj sitosti.

Drugarica Sanja uspešno je smršala uz pomoć danske dijete, pa sam se i ja zainteresovala. U više navrata mi je pričala o ovoj dijeti i shvatila sam da je veoma rigorozna. Traje 13 dana i za svaki obrok je tačno propisan, šta se i koliko jede. Napomenula mi je da se u vreme obroka danska salata može jesti u neograničenim količinama. Ova činjenica me je jako zaintrigirala, a vas?

Sanja me je nagovarala da probam da probam dansku dijetu. Imala sam svega nekoliko kilograma viška i lično nisam bila spremna za rigorznu dijetu poput danske. Odlučila sam da uvedem manje, ali ispostavilo se sasvim dovoljne promene u mojoj ishrani. Danska salata je postala moj glavni saveznik u borbi sa suvišnim kilogramima.

Spremila sam dansku saltu za nekoliko dana unapred. Izmedju večere i ručka ranije sam obično jela grickalice, njih sam zamenila danskom salatom. Posle svega par dana stomak mi je splasao. Nije bilo neke posebne promene na vagi, ali nisam bila više naduta.

Posle nedelju dana odlučila sam da i svaku drugu večeru zamenim danskom salatom. Činila me je dovljno sitom, da ne razmišljam previše o hrani. Nakon tačno mesec dana od početka ovog mog ličnog eksperimenta stala sam na vagu i moram vam priznati bila veoma zadovoljna. Vaga je pokazala 59, a to je značilo da sam smršala 4 kilograma.

Danas dansku salatu jedem povremeno, kada nekoliko dana zaredom preteram sa hranom, narednu večeru ili dve jedem dansku salatu. Odvikla sam se od grickalica i to mi pomaže da održavam težinu. Kada sam kući u vreme užine, pojedem svaki drugi ili treći dansku salatu. Ostalim danima za užinu pojedem šaku oraha, kikirikija ili pistaća. Kada ste na održavanju kilaže, a ipak odlučite da za užinu ili večeru pojedete dansku salatu, uz nju možete pojesti i malo nemasnog sira. Daće vam dodatni osećaj sitosti.

danska salata
danska salata

Danska salata recept

  • 1 praziluk
  • kilogram šargarepe
  • kilogram belog kupusa
  • jednu crvenu i jednu zelenu papriku
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 1/2 dl jabukovog sirćeta
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera

Danska salata priprema

Priprema same salate je vrlo jednostavna. Iseckajte praziluk, šargarepu, kupus i papriku, a zatim prelite uljem i sirćetom, dodajte šećer i so i sve promešajte. Ostavite da odstoji 60 minuta i spremna je za konzumiranje.

Ova količina je za 7 dana kada ste na danskoj dijeti i salatu jedete u velikim količinama. Ukoliko dansku salatu jedete u vidu užine i večere, biće vam potrebne duplo manje količine, te prepolovite sastojke. Salatu čuvajte u plastičnoj posudi u frižideru, ali se trudite da ne pravite veće zalihe. Salata posle 7 dana stajanja u frižideru gubi odredjene hranjive i vrlo korisne sastojke.

Ukoliko imate više od 5 suvišnih kilograma i želite da ih izgubite, probajte poput moje drugarice Sanje dansku dijetu, za 13 dana daje neverovatne rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.