Dijeta sa narandžama i jajima

Dijeta sa narandžama i jajima spada u vrlo restriktivne dijete, namenjena je gojaznim osobama, može se izgubiti čak 15 kg za tri nedelje.

Želite da imate idealnu figuru, ali ne znate kako? Za ostvarenje ovog cilja potrebno je napraviti promene u životnim navikama. Postoje tri bitna faktora koja utiču na vašu figuru,a to su ishrana, kretanje i vežbanje.

Većina od nas ne voli da trči, moram priznati ni ja. Medjutim, kretanje ubrzava naš metabolizam i sagoreva masti. Ukoliko ne volite da trčite, brzo hodanje ili vožnja bicikla mogu biti adekvatna zamena. Dva puta nedeljno po pola sata daje izvanredne rezultate.

Postoji i par dobrih trikova koje sam uvela u svakodnevnu rutinu. Živim na petom spratu, a više ne koristim lift. Penjanje uz stepenice troši kalorije, a uz to zateže zadnjicu. Kada god je nešto udaljeno 5 minuta peške od mene, više ne idem kolima. Samo uz ovih par trikova vaša figura će izgledati mnogo bolje.

Mora li to vežbanje? Većina mojih drugarica kaže, ali ja nemam novca za teretanu ili naprosto nemaju vremena. Nisu vam neophodni skupi rekviziti, niti odlazak u teretanu, dovoljno je odvojiti 5 minuta dnevno i vaše telo će biti zategnuto. Pročitajte vrlo zanimljiv članak najbolje vežbe za mršavljenje kod kuće i saznajte koje vežbe će vašu figuru dovesti do savršenstva.

Postoji mnoštvo dijeta, za koju god da se odlučite budite istrajni i rezultati će biti vrlo brzo vidljivi. Dijeta sa narandžama i jajima je vrlo restriktivna, može se izgubiti čak kilo dnevno, zato vam savetujem da se pre započinjanja ove dijete obratite vašem lekaru.

Dijeta sa narandžama i jajima – pravila i jelovnik

Dijeta sa narandžama i jajima
Dijeta sa narandžama i jajima

Ova dijeta je namenjena onima koji imaju dosta suvišnih kilograma. Ukoliko imate samo nekoliko kilograma viška primenjujte ovu dijetu u nešto blažem obliku ili pronadjite neku drugu dijetu pogodnu za vas.

Ponedeljak

Doručak: 1 narandža, 2 dvopeka i šoljica kafe bez šećera
Ručak: 1 narandža, 1 kuvano jaje i jedno kiselo mleko
Večera: 2 dvopeka, 2 paradajza, 2 kuvana jaja i mala glavica zelene salate

Utorak

Doručak: 2 dvopeka, jedna narandža ili kruška, čaj bez šećera
Ručak: 1 narandža, 1 jaje, 2 dvopeka i 1 jogurt
Večera: 150 g mlevene govedine, 1 paradajz, 1 dvopek i šolja čaja bez šećera

Sreda

Doručak: 1 narandža ili breskva, 2 dvopeka i šolja kafe bez šećera
Ručak: 1 narandža, 1 kuvano jaje, 1 jogurt i manja glavica salate
Večera: 125 g mlevene govedine, 1 narandža, 1 dvopek i čaj

Četvrtak

Doručak: 1 narandža, 2 dvopeka i šolja čaja ili kafe bez šećera
Ručak: 100 g sira sa malo masnoće, 1 dvopek i 1 paradajz
Večera: 125 g mlevenog mesa, 1 dvopek i jabuka

Petak

Doručak: 1 narandža, 2 dvopeka i šolja čaja ili kafe bez šećera
Ručak: 200 g kuvane ribe, 1 dvopek i 1 paradajz
Večera: 500 g kuvanog povrća ( grašak, krompir, šargarepa..)

Tokom vikenda jedite normalno, ali se ne prejedajte. Od ponedeljka možete opet započeti ciklus držanja dijete i tako najviše 3 puta. Za tih 15 dana držanja dijete izgubićete od 5 do 15 kg.

Ukoliko ste zadovoljni sa postignutom kilažom, možete je održavati na 2 načina. Prvi je da svim danima jedete kao do sad stim da ponedeljkom držite sledeću dijetu.

Ponedeljak

Doručak: limunada bez šećera
Ručak: 1 jaje, jedan dvopek, 1 paradajz i 1 jabuka
Večera: 1 jaje, jedan dvopek i1 paradajz

Ne solite hranu tokom dijete, jer vezuje vodu. Ne pijte alkohol i obroke jedite tačno po redosledu.

Drugi način da zadržite kilograme, jeste da iz ishrane izbacite, slatkiše i sve vrste sokova, proizvode na bazi belog brašna, kao što su hleb i testa, salame, paštete i ostale mesne preradjevine. Bazirate svoju ishranu, na voću, povrću, piletini, mleku i jajima.

Dijeta sa narandžama i jajima je samo jedna u nizu restriktivnih dijeta koju možete probati, pored nje vrlo popularna i učinkovita je i danska dijeta koja traje 13 dana i skida do 10 kg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.