Kako pileća džigerica utiče na zdravlje ?

Sigurno ste čuli različite torije kako pileća dzigerica utiče na zdravlje. Rešićemo vas svih nedoumica vezanih za pileću džigericu.

Mnogi današnji nutricionisti predlažu da izbacite pileću džigericu iz svog jelovnika zbog veće količine masti i holesterola. Medjutim ona i ne sadrži veliku količinu masti, dok sadrži malo više holesterola. Medjutim pošto naš organizam troši holesterol, preporučljiva je svima koji nemaju povišen holesterol. Ima mnoge veoma hranjive sastojke. Zbog kojih je vrlo preporučljivo da je povremeno uvrstite u vašu ishranu.

pileća džigerica zdravlje

Pileća džigerica i zdravlje

Samo 30 grama pileće džigerice našem organizmu daće 130 posto potrebne dnevne doze vitamina A . Ovaj vitamin je posebno značajan za vaše oči, može sprečiti mnoge probleme sa vašim vidom. Pozitivno će uticati na lepotu vaše  kože i pospešiće vaše  varenje.

Jednom porcijom unećete više od potrebne dnevne doze vitamina B – 12 . Ovaj vitamin je posebno značajan jer  usled nedostatka ovog vitamina može doći do anemije.

Pileća džigerica obiluje folnom kiselinom koja je veoma značajna u razvoju ploda, te se posebno preporučuje trudnicama. Takodje potpomaže u obnavljanju ćelija.

Postoji zabluda da se u dzigerici nalaze toksini. Jeste uloga jetre da pročišćava organizam , da štiti organizam od toksina. Ona to uspešno radi, pročišćava naše telo od toksina, ali ne zadržava toksine u sebi.

Posle svega možemo reći:  pileća džigerica nije štetna, može biti i veoma zdrava ako je unosimo u preporučenim količinama.

Posle saznanja da pileću džigericu treba povremeno konzumirati, zasigurno vam je palo na pamet da je već danas spremate. Pročitajte dva veoma ukusna recepta za pileću džigericu i uživajte u zdravom zalogaju:  pileća džigerica sa lukom , pileća džigerica u saftu. Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.