Kako ukloniti bubuljice sa lica

Kako ukloniti bubuljice sa lica je često pitanje u pubertetu, a i kasnijem dobu. Šta je uzrok nastajanja bubuljica i kako ih se rešiti prirodnim putem ? Put do lepog i čistog lica je moguć uz pomoć prirode. 

Lice vam je prekriveno bubuljicama. Niste zadovoljni svojim izgledom. Izbegavate izlaske i slikanje za društvene mreže. Otudjeni ste i nezadovoljni svojim društvenim životom. Probali ste mnoge preparate i osećate se bespomoćno. Više i niste sigurni da li rešenje postoji. Rešenje postoji!

Zašto nastaju bubuljice

Kako ukloniti bubuljice sa lica

Mnoge odgovore na pitanje kako ukloniti bubuljice sa lica naćete baš u ovom delu teksta. Pitate se zašto. Ako znate uzroke nastajanja bubuljica vi naprosto možete mnogo uticati da sprečite njihov nastanak. A zasigurno i ovde vredi ona poslovica bolje sprečiti nego lečiti.

Bubuljice i akne se obično vezuju za doba puberteta, kada se javljaju kod dečaka i devojčica. Nažalost one se javljaju i u kasnijem dobu. Razloge nastajanja bubuljica bi mogli podeliti u dve grupe. Genetika i loše navike.

Genetika i hormoni

Sasvim je sigurno, ako su vam roditelji imali problema sa bubuljicama, da i vi imate mnogo veće šanse da imate problema sa istim. Pitate se zašto je to tako. Naime za nastanak bubuljica najviše su zaslužni hormoni i to muški hormon testosteron. Da je ova tvrdnja tačna, možemo videti na dva primera. Prvi je da dečaci mnogo više imaju problema sa bubuljicama, nego devojčice. Bodibilderi usled uzimanja sterodia, povećane količine testosterona u krvi, imaju vrlo često problema sa aknama i  potkožnim bubuljicama.

U pubertetu hormoni divljaju i vašem je telu, pa i koži potrebno vreme da se navikne na njih. Većinu bubuljice prodju kada izadju iz puberteta. Tu naprosto morate biti strpljivi. Na ovom polju gotovo ne možete ništa učiniti. Loše navike su ono što moramo promeniti. To je deo posla koji je na nama.

Loše navike

Pušenje

Vrlo loša navika, za vaše celokupno zdravlje. Izaziva akne i bubuljice. Ako ste u pubertetu imali bubuljice, a pri tom ste pušač imate 4 puta više šanse da bubuljice imate i u kasnijem dobu.

Šminka

Vrlo česta greška je neodržavanje higijene četkice i sundjera za nanošenje pudera. Kada ih neredovno čistite, a već imate bubuljice, vi sundjerom za nanošenje pudera, širite bakterije po celom licu. Potrebno je jednom nedeljno i četkice, sundjere i ostali pribor za nanošenje šminke prati blagim šamponom.

Kada već imate bubuljice, morate biti vrlo pažljivi pri izboru šminke. Mnogi preparati vam mogu zatvoriti pore, što će dovesti do još većih problema. Ako primetite da vaše lice negativno deluje na neku šminku, prestanite sa njenim korišćenjem.

Lakovi za kosu i parfemi koji dodju u dodir za vašim licem biće veliki problem. Pri nanošenju lakova za kosu i parfema budite pažljivi.

Ishrana

O ishrani postoje ražličiti mitovi. Poput onog da je čokolda uzrok bubuljica. Na vašu sreću mit je netačan. To ne znači da potrčite u radnju i kupite veliku od 300 grama. Naprosto neki ljudi su alergični na čokoladu, žitarice ili mleko a da toga nisu ni svesni. Kada primetite da je vaše lice reagovalo na neku hranu, sa tom istom hranom budite pažljivi.
Zdrava izbalansirana ishrana je ključ uspeha. Ona podrazumeva izbegavanje šećera, belog brašna i sokova. Ovaj vid ishrane, uticaće na vaše zdravlje, liniju i kožu.

Sunčanje

Kako ukloniti bubuljice sa lica

Mnogo puta sam čula odgovor na pitanje kako ukloniti bubuljice sa lica, sunčaj se ceo dan. Preterano izlaganje suncu isuši kožu, vi dobijete trenutno lepši izgled i srećni ste i zadovoljni. Tada počinju problemi. Vaš organizam se bori i počinje dodatno da luči masnoće, jer je koža isuviše suva. Nakon nekog vremena imate još problematičnije lice, a pored ovog problema u budućnosti još više bora.

Nepravilna nega

Proizvodi koji naglo isušuju kožu nisu vaši saveznici. Dobićete isti efekat, kao i sa preteranim izlaganjem suncu. Isušivanje kože, a zatim pojačano lučenje masnoća. Nega vašeg lica mora biti blaga, nežna i da postepeno isušuje kožu. Detaljnije kako pravilno negovati lice saznajte u nastavku teksta.

Kako ukloniti bubuljice sa lica

Led

Led je odličan saveznik u borbi protiv bubuljica. Pomaže cirkulaciju i smanjuje upalu. Čisti vašu kožu i uklanja višak masnoće. Držite ga tri puta dnevno, kada su vam potrebni brzi rezultati.

Med

Kako ukloniti bubuljice sa lica

Med je prirodni lek, koji je pravi saveznik za vašu lepotu ako znate pravilno da ga koristite. Jak prirodni antibiotik, spračava infekcije i ubrzava lečenje bubuljica. Pamučnim tuferom nežno nanesite med, laganim potezima. Ostavite da ostoji 30 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Birajte organski i tamniju vrstu meda, jer je takav med jači antibiotik.

Limunov sok

Kada mene pitate kako ukloniti bubuljice sa lica, moja prva asocijacija je limunov sok. Uzmete svež limun i iscedite. Limunov sok pamučnim tuferom na nosite na problematične delove lice. On će isušiti vaše bubuljice. Ostavite preko noći da deluje i ujutro ćete biti prezadovoljni.

Ulje lavande

Još jedan saveznik u borbi protiv bubuljica. Ublažiće upalu vaše kože. Nanesite ulje lavande na lice i ostavite preko noći. Rezultat će biti zdravija koža sa manje bubuljica. Ujutro isperite mlakom vodom.

Pasta za zube

Jedini odgovor na pitanje kako ukloniti bubuljice sa lica, koji nije prirodan. Pošto provereno deluje, nisam ga htela izostaviti. Dobro očistite kožu. Zatim na bubuljice nanesite pastu za zube i tako prenoćite. Bićete zadivljeni rezultatima.

Napomena

Pri odabiru krema budite vrlo pažljivi. Postoje kreme koje zaista deluju, ali bez lične preporuke nekog vama poznatog ne posežite za njima. Nadam se da ću vam pomoći u borbi sa bubuljicama. Pošto nakon ove dobijene bitke, počinje borba sa ožiljcima i flekama, mnogi se uplaše i predaju. Saznajte u mom ranijem članku kako ćete dobiti i borbu sa ožiljcima i flekama  ovde.     Znajte da rezultati, ne dolaze preko noći. Budite uporni i menjajte svoje životne navike. Ako vi imate proveren savet kako ukloniti bubuljice sa lica ostavite nam komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.