Liker od mentol bombona

Liker od mentol bombona, sladak i osvežavajući. Možete ga služiti uz kafu, koristit kao dodatak kolačima ili piti kao aperitiv.

Gotovo svake subote uveče moje tri drugarice i ja se okupimio. Veče bez muževa i dece, sedimo kod neke od nas i što bih ja rekla „odmaramo živce od svih obaveza“.

Gledamo tv program, Maja uvek forsira narodnu muziku i Pinkove zvezde, a uz „dobru muziku“ se po neka i popije. Kako sve četri ne podnosimo baš najbolje alkohol, izbor uvek padne na neki liker.

Mnogo smo eksperimentisale, prvo smo najviše pile od čokolade, ali u poslednje vreme liker od mentol bombona je naš favorit. Sladak je, ali ipak osvežava.

Uz dobro društvo zna da ode i litra ovog likera, a pod dejstvom alkohola nas četiri se ponašamo ko tinejdžerke. Ponekad mi je žao i što nas ne snimam. Da li je za dobar provod „kriv“ liker od mentol bombona ili naše drugarstvo ne znam ni sama. Probajte i vi ovaj liker, pa mi javite.

Liker od mentol bombona recept

Liker od mentol bombona

Izvor slike: pionir

pola litre rakije
čaša vode
200 g šećera
3 kesice mentol bombona

Liker se vrlo lako priprema. U flašu sa rakijom dodate vodu i šećer. Mentol bombone izlupate čekićem za meso i njih dodate u flašu. Dobro promućkajte i stavite da odstoji. Kada god prodjete pored flaše promućkajte je, da se šećer i mentol bombone rastope. Za par dana imaćete sjajan liker.

Pročitajte: domaći sirup od ribizle

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.