Pileća džigerica u saftu

Pileća džigerica u saftu je ukusan obrok pun veoma hranljivih materija. Lako i brzo se sprema, a pripremljenu u saftu voleće svi.

Pileća džigerica je definitivno namirnica koja nije slučajno u našoj ishrani od prvih meseci. Ona obiluje gvoždjem, kao i vitaminom B12 koji je i više nego značajan, jer proizvodi crvena krvna zrnaca i popravlja mentalne funkcije. Osim toga sadrži i folnu kiselinu veoma važnu u ishrani trudnica, bogata je vitaminom C i proteinima koj su zaslužni za rast i razvoj našeg organizma.

Po nutritivnim vrednostima pileća džigerica ne sadrži mnogo masti, što uvek barem meni kao ženi privuče pažnju, mada ne treba sa njom preterivati, ni zaboraviti da sadrži i holesterol, s toga pažljivo sa količinom.

Pročitajte: uticaj pileće džigerice na zdravlje

Dakle, pileća džigerica može da se pripremi na nekoliko načina. Za ljubitelje roštilja, pileća džigerica na ražnju sa roštilja je fenomenalna, zatim sa jajima, u paprikašu ili kao ova naša danas i meni omiljena pileća džigerica u saftu.

Vreme pripreme je veoma kratko. Dok skuvate testeninu, krompir ili rižu, prilog za koji se odlučite i džigerica će biti gotova.

Ovo jelo barem ja spremam malo začinjenije, a ako se i vi u tome pronalazite onda kad krenete da spremate ručak, stavite da rashladite jednu flašicu piva, pa kad omažete tanjire podelite ga sa svojom jačom polovinom i budete sigurni da vam toga dana neće manjkati B vitamina.

Pileća džigerica u saftu

Pileća džigerica u saftu recept:

2 glavice crnog luka
2 češnja belog luka
500 g pileće džigerice
slatka crvena mlevena paprika
vegeta, mleveni biber
riža (za prilog)

Kako se pravi pileća džigerica u saftu:

Sitno iseckati glavice crnog luka i propržiti na malo ulja. Pileće džigerice očistiti od žilica, dobro oprati, iseckati na kockice i dodati sa lukom. Začiniti po ukusu, vegetom, mlevenim biberom i mlevenom paprikom, dobro promešati, doliti malo vode i dinstati petnaestak minuta.
U posebnoj šerpici skuvati rižu. Kada je džigerica skuvana i riža nabubrila, servirati.

Pročitajte: pileća džigerica sa lukom (RECEPT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.