Pravilno čupanje obrva

Pravilno čupanje obrva i postizanje savršenog izgleda može biti dosadan i bolan proces. Medjutim, pošto su punije obrve u modi od sada ćete provoditi mnogo manje vremena sa pincetom u ruci. Pred vama je 10 načina kako da napravite savršen oblik obrve kod kuće.

1. Pravilno čupanje obrva – Odaberite odgovarajuću pincetu

Oštra kosa pinceta uhvatiće i sitne jedva vidljive dlačice, a nećete se prilikom čupanja dlake uštinuti za kožu kao što bi mogao biti slučaj sa špicastim pincetama.

2. Pravilno čupanje obrva – Čupkajte obrve nakon tuširanja

Odnosno odmah po izlasku iz tuš kabine. Topla voda otvara folikule, omeksava vlasi i pri tom će lakše izlaziti napolje i sa tim nanositi manje bola.

3.Pravilno čupanje obrva – Čupkanje obrva može biti bolno

Čupkanje obrva može biti posebno bolno ukoliko ste odabrali dan neposredno pred menstruaciju. Koža je tada najosetljivija. Medjutim, ako ste baš tad namerili da se sredjujete, možete ovaj problem pokušati da ublažite nanošenjem gela od kog će koža blago da vam utrne (možete ga naći u apoteci).

4.Pravilno čupanje obrva –  Zakopajte vaše uveličavajuće ogledalo!

Gledajući se u uveličavajuće ogledalo postižete efekat gledanja kroz lupu. Na taj način se može desiti da odstranite više dlačica nego što je potrebno. Zato umesto toga koristite obično ogledalo i dobro osvetljenje koje ustvari ovde igra ključnu ulogu. Na taj način ćete sigurno videti baš sve dlačice, čak i one najsitnije „nevidljive“, a ako pod tim uslovima neku i preskočite, ne brinite, neće je ni drugi videti. Naravno i ono neizostavno, na svakih par iščupanih dlačica napravite korak u nazad i iz blage daljine proverite da niste negde pogrešili.

5. Pravilno čupanje obrva – Odredjivanje vodećih tačaka pomoću olovke

Obrva bi trebalo da počne direktno iznad suznice. Naslonite olovku ili štapić na spoljašnju stranu nosa i usmerite je preko zenice, tamo gde vam štapić seče obrvu na tom mestu treba da se nalazi najviša tačka. Štapić i dalje držite kod spoljašnje strane nosa, a drugo kraj da prolazi uz završetak oka, gde štapić seče obrvu tu je njen kraj. Pazite da luk ne bude previsoko jer će izgledati neprirodno.

6. Pravilno čupanje obrva

Mekom olovkom blago iscrtajte ivice željenog oblika obrve prateći tačke koje ste odredili. Zatim sve dlačice koje su iznad ili ispod tih linija iščupkajte.

 

 Pravilno čupanje obrva
Izvor: www.womenshealthmag.com

7.Pravilno čupanje obrva –  Smanjite crvenilo

Odmah po završetku čupkanja nežno nanesite kortizon krem ili cink pastu i umanjite šansu za bilo kakvom upalom.

8. Pravilno čupanje obrva – Očešljajte obrve

Stilizujte svoje lukove pomoću četke za obrve. Pri početku obrve češljajte ih na gore.

9. Pravilno čupanje obrva – Popunite praznine

Koristite olovku ili prah u boji obrva za popunjavanje praznina. Možete koristiti i jednu nijansu svetliju od vaše kose. Plavuše mogu ići do zlatnih nijansi, dok se crvenokosama savetuju tople braon nijanse.

10. Pravilno čupanje obrva – Mirovanje

Nakon što ste sredili, počupkali i stilizovali vaše obrve, naredne 3 nedelje ih nemojte čupati, ostavite ih da malo porastu i pokažu svoj prirodan rast i oblik.

Olovka i prašak su odličan način da poboljšate punoću i boju vaših obrva i naglasite njihovluk. Medjutim, razmislite i o nekom od trajnih rešenja, o će uštedeti vaše vreme svako jutro.

Nakon što ste pravilno počupali obrve za savršen izgled preostaje vam još samo da se našminkate. O šminkanju očiju saznajte više u članku ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.