Prirodni osveživač vazduha

Prirodni osveživač vazduha je rešenje za sve kojima smetaju napadni veštački osveživači. Napravite ih sami i dajte blagu mirisnu notu svojim prostorijama.

Mnogi od veštački osveživača vazduha imaju negativan uticaj na vaše zdravlje. Bez obzira da li je to osveživač u spreju ili onaj što se uključuje u struju. Izazivaju alergije i nisu preporučljivi onima koji pate od  astme.  Prema nekim istraživanjima veštački osveživači mogu izazvati depresiju i glavobolju. Prirodni osveživač vazduha bi mogao biti rešenje. Sem što ima blage note, on vam je i lako dostupan.

Prirodni osveživač vazduha

Prirodni osveživač vazduha – miris limuna

U šerpu stavite vode, stavite je na šporet  i sačekajte da proključa. Zatim ostavite da se voda malo ohladi. Dodajte tri pune kašike sode bikarbone i procedjen sok od dva sveža limuna. Promešajte i ostavite da se skroz ohladi. Rastvor sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte prostoriju nekoliko puta na dan.

Prirodni osveživač vazduha – miris cveća

Vaše omiljeno cveće može postati osveživač u vašem domu. Pitate se kako ? Latice svog omiljenog cveća, naprimer ruže ili lavande, potopite u vodu i kuvajte na srednjoj temperaturi oko pola sata. Procedite, pustite da se ohladi i sipajte u raspršivač.

Prirodni osveživač vazduha – začini

Mnogi začini mogu poslužiti u ovu svrhu. Suvo voće, narandžina kora i stapići cimeta su savršena kombinacija. Kuvajte ih u vodi oko 20 minuta , ostavite da se ohladi, zatim sipajte u rasprčivač.

Prirodni osveživač vazduha – ekstrakti i eterična ulja.

Ekstrakti daju završnu notu vašem mirisu. Možete dodati ekstrakt badema ili vanile.  Od eteričnih ulja dodajte lavandu ili jasmin. Možete ih koristit same tako što ih dodate u vodu ili kao dodatak gore navedenim mirisima. Predlažemo vam da istrazujute, kombinujete više ovih mirisa u potrazi za onim koji bas vama odgovara.

Osveživače možete držati i u u dekorativnim staklenim posudama, te dobijate blagu mirisnu notu i lep ukras. Ostale  tekstove koji će vam pomoći u uredjivanju vašeg doma pogledajte ovde .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.