Šampon od belog luka

Šampon od belog luka se već duže vreme koristi za probleme gubitka kose i zaista je veoma efikasan u očuvanju njenog rasta, pa čak i poboljšanje kože temena čije je očuvanje važno za rast i vitalnost kose.

Medjutim, mnogi ljudi ne znaju kako da ga koriste. Ne znaju kojim koracima da idu, i što je najvažnije koje sastojke uz beli luk koristiti prilikom pripreme. Sve u cilju sprečavanja pa čak i zaustavljanja opadanja kose.

Danas ćemo vam predstaviti jednostavan recept za efikasan šampon od belog luka za gubitak kose. Veoma je efikasan a uz to i ne košta mnogo. 

Prilikom korišćenja šampona od belog luka može se desiti da vam kosa i miriše na luk, ali ništa ozbiljno. Malo mirišljavog balzama ili nekog spreja za kosu izgladiće stvar.

Medjutim, ukoliko je uzrok opadanja kose hormonski problem, na žalost u tom slučaju šampon od belog luka neće imaći efekta. Pomaže rast folikula dlake i eliminiše štetne materije iz kože glave, jača koren,  poboljšanju cirkulacije hemoglobina prema vlasištu, što u velikoj meri smanjuje opadanje kose. Takodje ako vam je cilj deblja i jača kosa, u tom slučaju šampon je veoma efikasan.

Ako vaš skalp izgleda normalno i zdravo a ipak gubite kosu, možda bi trebalo da pokušate da masirate skalp i koristite kapi. 

Ukoliko ste se sa opadanjem kose sreli nakon trudnoće pročitajte kako da rešite taj problem ovde.

Šampon od belog luka
Šampon od belog luka

Šampon od belog luka

Prvi korak od kog je najvažnije da krenete kada pripremate šampon od belog luka jeste da odaberete dobar i kvalitetan luk. Ako su češnjevi mali žuti i smežurani, na njega zaboravite. Birajte luk kom su češnjevi krupni, sočni i ljubičasti.

To je najbolja sorta luka jer sadrži najveću koncenraciju antioksidanata kao i antiinflamatorna kao i antiseptička svojstva. Ako ne možete da nabavite ljubičasti luk onda birajte neku drugu krupnu i sočnu sortu. 

Sledeći korak je da potražite organski šampon. Organski šamponi se dobro kombinuju sa belim lukom i daju veoma moćan i efikasan šampon  protiv opadanja kose. Organski šamponi su malo skuplji ali su najbolji jer ne sadrže velike količine alkohola i sulfata koji su veoma štetni za kožu vaše glave i kose.

Treći korak je priprema paste od belog luka.

Očistiti deset češnjeva belog luka, ubaciteu blender i pomešajte sa jednom kašičicom ulja jojobe, jednom kašičicom maslinovog ulja, deset kapi ulja čajevca i deset kapi ulja peperminta koji se koristi da neutrališe miris belog luka. Mešati sve u blenderu dok se ne dobije glatka konzistentna pasta i pomešati je u staklenu teglu sa organskim šamponom. 

Sledeći korak je korišćenje šampona od belog luka.

Morate da perete kosu najmanje jednom dnevno, po mogućnosti ujutru, uz masažu glave. Kada završite, kosu dobro operite i iščešljajte gustim češljem, za svaki slučaj ako je ostalo krupnijih šestica belog luka.

Ovo je najbolji način da pripremite domaći šampon od belog luka protiv opadanja kose.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.