Svečana šminka

Svečana šminka je kod većina žena podrazumeva široku paletu boja na kapcima. To nije pravi izbor. U tim prilikama šminka treba biti naglašena, ali elegantna.

Bliži se proleće, vreme raznih slavlja i venčanja. Želite da izgledate dobro na njima, da zasenite sve prisutne. Počeli ste opsežne pripreme. Držite dijetu već nedelju dana. Obilazite radnju u potrazi za savršenim štiklama, haljina je kod krojača na sužavanju. Zakazali ste frizera. Zvuči vam poznato? 

U svom tom haosu totalno ste zaboravili da vam je neophodna svečana šminka. Dobili ste rutinu za svakodnevno šminkanje. Već dobro poznajete svoju kožu. Znate šta treba istaći na svom licu a šta sakriti. Pitate se koja je razlika izmedju svečane šminke i svakodnevne. 

Svečana šminka

Svečana šminka

Većina žena naprosto zašara svoje lice, silnim bojama i istakne sve što se istaći može. Zasigurno takva šminka privlači pažnju ali ne na pravi način. Da bi ste izbegle izgled klovna, nikad ne naglašavajte i oči i usne. 

Isticanje očiju uvek biram kada imam tamniju garderobu. Možete staviti veštačke trepavice, Pokušajte sa crnim, smeđim ili tamnoplavim smokey eyes, ili samo načinite gradijent nijansi na gornjm kapku, malo shimmera na most obrva i obraze i spremne ste. Neka vam usne ostanu neutralne.

Svečana šminka se po mnogim stvarima ipak ne razlikuje od svakodnevne. Prvenstveno dobro očistite lice. Koristite hidrantnu kremu, neka tečni puder bude što bliže boji vaše kože. Nanosite ga i na vrat da se ne uoči razlika u boji. Korektorom prekrijte bubuljice i ožiljke. Puder u kamenu će fiksirati tečni puder, a korektor pomoći da šminka duže traje. 

Šminku je preporučljivo poneti sa sobom radi eventualnih korekcija, jer venčanja i slavlja dugo traju. Često sa na njima igra pa mogu biti i neophodne korekcije usled znojenja. Posebno o izboru šminke pazite u letnjim mesecima. Pošto slika vredi hiljadu reči, pitam se koliko vredi video. Pogledajte video svečana šminka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.