Trčanje za mršavljenje-7 razloga zašto trebate trčati

Trčanje za mršavljenje je definitivno najadekvatniji izbor. Trčanjem se najbolje skidaju kilogrami iz masnih naslaga i neće vam biti potrebne rigorozne dijete. 

Imate nekoliko kilograma viška koji su uporni i niste uspeli da ih skinete nijednom dijetom. Vaše rešenje zasigurno leži u trčanju.Pitate se zašto je trčanje za mršavljenje idealno rešenje i koje su ostale prednosti trčanja. Mi vam predstavljamo 17 razloga zašto trebate trčati.

1. Trčanje za mršavljenje

Trčanje je zasigurno jedna od najboljih aktivnosti za skidanje kilograma. Ono direktno pogadja vaše masne naslage. Medjutim, da bi se to desilo potrebno je da znate kako da trčite. Lagano trčanje za mršavljenje je idealno za početak. Primenjujte ga prvih mesec dana dok ne udjete u formu. Tada vaš organizam direktno troši energiju iz masnih naslaga. Medjutim vaš organizam se navikava i počinje sve manje da koristi masti. Tada, posle mesec dana, počinje intervalni trening. Smenjivanje brzog i laganog trčanja. Idealno je da trčite 3 puta nedeljno po pola sata. Sa vremenom možete povećavati do sat. Radnim danima kada ste umorni trčite kraće rute a, vikendom duže.

trčanje za mršavljenje

2. Jača imunitet

Sigurno ste hiljadu puta čuli da svaki sport ima jak pozitivan  uticaj na vaše zdravlje. Te tvrdnje su zaista tačne. Trčanjem se jača vaš imunitet, organizam postaje vitalniji, možete reći zbogom gripi i prehladi, ali i mnogim drugim bolestima.

3. Manje stresa

Često čujete da je uzrok neke bolesti stres . Strest je sve više prisutan zbog ubrzanog načina života.  Da li znate kako se osloboditi stresa. Trčanje će vam umnogome pomoći u tome. Nećete samo smanjiti nivo stresa nego ćete se osećati i srećniji.

4. Bolja figura

Sem što ćete izgubiti deo masnih naslaga trčanje učvršćuje vaše mišiće. Posebno mišiće nogu i zadnjice , a to će za rezultat dati mnogo bolji izgled vašeg tela. Bićete zadovoljniji samim sobom, te će to uticati i na vaše psihičko stanje.

5. Jeftino i pristupačno

Sem u nekoliko zimskih meseci , za trčanje su vam potrebne samo patike. To ovu rekreaciju čini vrlo jeftinom i povoljnom. Takodje izaćete iz kuće i provesti pola sata ili sat napolju, što ima puno pozitivnog uticaja na vaše psihičko i fizičko zdravlje.

6. Podmladjuje

Verovatno ste za neki od benifita trčanja znali i od ranije, ali da li ste znali da ono i podmladjuje. Pitate se kako. Naprosto osobe koje redovno trče, koža im je svežija i zdravija.

7.  Godine nisu bitne

Kako ulazite u godine tako je vaš organizam skloniji povredama. Pa od nekih sportskih aktivnosti možete imati više štete nego koristi. U trčanju su povrede veoma retke, jedino je bitno kada krećete da ne počnete jako. Da vremenom podižete vreme i intenzitet treninga.
Želim vam mnogo kilometara zdravlja i sreće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.