Zeleni čaj i mleko – dijeta i detoks organizma

Bliži vam se svadba ili neki drugi veoma bitan dogadjaj? Želite da izgledate savršeno, a jedva i da stajete u haljinu? Niste zadovoljni sa onim što vidite u ogledalu? Koliko puta ste očajne stajale pred ogledalom i niste znale šta da radite? Zeleni čaj i mleko je  dijeta koja će vam pomoći da skinete čak 2 kilograma za samo jedan dan. Pored toga ova dijeta je odlična za čišćenje i detoksikaciju organizma od toksina.

Više miliona ljudi svaki dan započinje sa šoljicom čaja. Postoji na stotine, ako ne i na hiljade vrsta čajeva. Zeleni čaj je jedan od najzdravijih. Potiče iz Kine i Japana, a prema legendi ga je otkrio kineski car. Skoro svi čajevi za mršavljenje prave se od biljke Camellia sinensis, zapravo od njenog lišća. Od nje se pravi  crni, indijski, ruski i mnoge druge vrste čajeva. Različitom tehnologijom  se dobijaju čajevi koje sam prethodno spomenula. Zeleni čaj se priprema po posebnom postupku, jer ne sme da izgubi hlorofil, koji mu i daje zelenu boju.

Preporučljivo je da pijete zeleni čaj minimum 2 puta nedeljno, zbog pozitivnog uticaja na vaše zdravlje. U prošlosti je zeleni čaj korišten kao lek protiv depresije i glavobolje, danas se najviše spominje kao antioksidant. Snižava holesterol i šećer u krvi. Bogat je antioksidantima i u njemu su nadjena antikancerogena svojstva . Danas se veruje da ovaj čaj poboljšava imunitet i da je lek protiv infekcija. Mnogi se pitaju zašto je zeleni čaj zdraviji od drugih vrsta iako se prave od iste biljke. Odgovor leži u različitim tehnologijama obrade ove biljke.

Zeleni čaj ubrzava metabolizam i sagoreva masnoće. Zbog ovakvih svojstava veoma je popularna dijeta sa zelenim čajem o kojoj smo pisali ranije. Ova dijeta daje izuzetne rezultate, a prvi su vidljivi nakon 10 dana.

Zeleni čaj i mleko – jednodnevna dijeta

zeleni čaj i mleko
zeleni čaj i mleko

Ova dijeta je veoma popularna, jer kratko traje, čisti organizam od toksina, a pritom skinuti kilogrami se ne vraćaju. Traje jedan dan i može se držati dva puta mesečno. Moram vam napomenuti da je nikako ne držite dva dana za redom. Ne trebate ništa jesti tokom dana kada budete držali dijetu. Ovaj napitak će vam dati osećaj sitosti, a pritom ima i prijatan ukus. Izgubićete od pola do dva kilograma za jedan dan. Izbegavajte jaku fizičku aktivnost tokom ovog dana.

Zeleni čaj i mleko – priprema

Za pripremu vam je potrebna litra ipo nemasnog mleka i dve kašike zelenog čaja. Koristite osušene listiće čaja, efekat neće biti ni približno isti ako budete koristili čaj u kesicama. Mleko prvo prokuvajte, a zatim pustite da se ohladi, ali ne potpuno. Kada bude nešto ispod 70 stepeni, dodajte zeleni čaj. Poklopite i ostavite 20 minuta, a zatim procedite.

Šolju ovog napitka pijte na svaka 2 sata. Pošto ovaj napitak izbacuje vodu iz vašeg organizma, potrebno je popiti najmanje 2 litre vode u toku tog dana kako ne biste dehidrirali. Ova jednodnevna dijeta izbaciće suvišnu vodu iz vašeg organizma, kao i mnoge štetne materije, odnosno toksine. Pored gubitka kilograma, radite i detoks organizma, što je benifit za vaše opšte zdravlje.

Zeleni čaj i mleko – iskustvo

Lično sam probala ovaj napitak pred jednu svadbu, otuda i želja da napišem ovaj tekst. Probala sam haljinu koju sam trebala da nosim na svadbi. Nisam bila zadovoljna, iako nemam mnogo kilograma nekako mi je ispadao stomačić. Dvoumila sam se da obučem nešto drugo, ali nisam imala šta. Kukala sam drugarici i ona mi je proporučila zeleni čaj i mleko. Rekla sam sebi, a šta mogu da izgubim.

Znam zanimaju vas brojke, zar ne? Ja sam izgubila jedan kilogram. Što je još važnije, ova dijeta je izbacila vodu iz mog organizma, pa se stomak zaravnao. Izgledala sam znatno bolje i zadovoljna otišla na svadbu. Tokom dana držanja dijete nisam osežala posebnu glad. Ova dijeta je odlična kada imate malo vremena do bitnog dogadjaja. Ukoliko imate više dana, a zelite brzo da smršate danska dijeta je odličan izbor. Za 13 dana skida preko 5 kg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.